Κερδίστε ή χάστε, ο γονέων σας μετά το παιχνίδι μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο το παιδί σας αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να ανακουφίσετε την πίεση.

Για τους νεαρούς αθλητές που μαθαίνουν απλώς για τον ανταγωνισμό, οι γονείς εκτός του χώρου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται τις απαιτήσεις για καλή απόδοση και νίκη. Αυτά τα ντοκιμαντέρ και τα μηνύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αθλητικές διασκέδαση και χωρίς πίεση για το παιδί σας.

Μην εστιάζετε στα αποτελέσματα

Μικρό αγόρι που ρίχνει μπέιζμπολ Το παιδί σας κινδυνεύει να υποστεί υπερβολικές βλάβες από τον αθλητισμό; Το καπέλο του παιδιού σας μπορεί να φαίνεται σαν ένας λόγος για ένα παγωτό μετά το παιχνίδι, αλλά να θυμάστε ότι η ανταμοιβή των νικών μπορεί να εντείνει την πίεση. «Σκέφτεστε πιθανώς ότι γιορτάζετε κάτι σπουδαίο, αλλά το παιδί σας μπορεί να το διαβάζει ως εξής:» Αυτό περιμένουν οι γονείς μου. Αυτό είναι που τους κάνει ευτυχισμένους », λέει ο Μπεθ, ένας προπονητής ψυχικής επίδοσης των Psifiakesgeitonies.

Επικεντρωθείτε στη διαδικασία

Σχόλια όπως, «Εργάζεστε τόσο σκληρά εκεί έξω!» Και «Αγαπώ να παρακολουθώ παίζετε!» Στείλετε ένα μήνυμα για το τι πραγματικά έχει σημασία.

Ακολουθήστε τον κανόνα 24 ωρών

Μετά από ένα παιχνίδι, τα συναισθήματα συχνά τρέχουν υψηλά, οπότε δεν είναι ο ιδανικός χρόνος για κριτική (ακόμα και το «εποικοδομητικό» είδος). Πολλές αθλητικές οργανώσεις των παιδιών ενθαρρύνουν τους γονείς να περιμένουν μια μέρα για οποιαδήποτε ανάλυση μετά το παιχνίδι (το ίδιο ισχύει και για τυχόν συζητήσεις που μπορεί να θέλετε να έχετε με τον προπονητή).

Μην προσπαθήσετε να το βελτιώσετε

Πώς να χειριστείτε την πίεση στα παιδιά στα αθλήματα

Η εκμάθηση πώς να βιώσετε την απώλεια είναι μέρος του τρυπανιού. «Είναι μια ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά πώς να αναλάβουν κινδύνους και να αποτύχουν σε ένα περιβάλλον χαμηλών συνεπειών», λέει ο Mark of Psifiakesgeitonies. «Όταν προσπαθείτε να διορθώσετε τα πάντα, αποφεύγετε την ανάπτυξη.»

Δείξε ότι είσαι εντάξει

Το παιδί σας μπορεί να έχει πρόβλημα να δεχτεί το μήνυμα «δεν είναι αν κερδίζεις ή χάνεις» αν η απογοήτευση σου είναι εμφανής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here